уторак, 1. јануар 2013.

Rutovanje za Alcatel OT-991


Rutovanje za Alcatel  OT-991

Prvo skinite i instalirajte:

1. Alcatel Android Manager:
2. One Touch Upgrade S: 
 Link
Ovo radimo zbog instalacije drajvera:
Nakon instalacije programa, pokrenete One Touch Upgrade S i pratite korake koje Vam program traži. Kada program počne sa nadogradnjom softvera, sačekajte da stigne do 51% pritisnite CANCEL i onda iskljucite telefon sa USB-a, sada smo sigurni da su drajveri pravilno instalirani.
Sada skinite ovaj fajl i raspakujte ga: 
U folderu (kad raspakujete fajl) SP_Flash_Tool_v2.1134.00 ćete naći program "Flash_tool.exe" , pokrenite ga.
Otvoreni program izgleda ovako: 
Najpre štiklirajte: Options -> USB Mode.
Sada kliknete na obeleži deo "Scatter-Loading", i iz raspakovanog foldera odaberite i otvorite fajl "Android_2.3.6_MT6573_Android_scatter_991D.txt"
Izaćiće vam dva upozorenja, za oba idite na OK!
Sada program treba da izgleda ovako: 
Sada kliknete na obeleženi BOOTIMG, i izaćiće vam dijalog u kome odete do raspakovanog foldera i odaberete i otvorite "new-boot.img". Sada program izgleda ovako: 
Sada kliknete na obeleženi "Download" i priključite UGAŠEN telefon preko USB kabla.
Proces flešovanja traje nekoliko sekundi i na kraju bi trebalo da dobijete poruku sa  zelenim kružićem.

Sada zatvorite sve, "otkačite" telefon sa kabla i uključite ga.

Ovo je bila prva (teža polovina), sada skinete ovaj program: 
Raspakujte arhivu i pokrenite program "SuperOneClick.exe"
On izgleda ovako: 
Sada priključite uključen telefon i startujte "Alcatel Android Manager" i na telefonu i na PC-u (Ovo radimo zbog istalacije drugih drajvera).
Nakon što ste ostvarili uspešnu komunikaciju između računara i telefona, isključite "Alcatel Android Manager" i na telefonu i na PC-u, i vratite se na "SupeOneClick.exe".
Kliknete na obeleženi "Root" i sačekate nekoliko sekundi, i to je to, vaš telefon je Rutovan. 




 
 Deljenje memorijske kartice na dve particije. (vazi za bilo koji model i marku telefona)

Prvo sto treba da uradite jeste da skinete i instalirate sledeći program:
Pre nego pokrenete program, povežete telefon sa racunarom preko USB ali na mass storage. Kada udjete u program on će automatski prepoznati vasu karticu.Imate primer na fotografiji ispod (slika 1).
Sada kliknete/strikirate svoju memorijsku karticu i kliknuti na dugme Move/Resize koje se nalazi na vrhu u traci alata (slika 2).Tu podesite koliko želite da vam jedna a koliko druga particija ima prostora i naravno kliknete OK.Meni je recimo SD kartica od 8GB, stoga mi je jedna particija 6GB (to je ona particija gde ja ubacujem muziku, fotografije i razne slicne stvari), dok mi je druga 1.40GB (to je ona particija gde se skladište aplikacije, igrice, itd koje skinem sa google.play marketa ili ih ručno instaliram na mob).Ja sam sebi stavila 1.40GB, ali mislim da je dovoljno 500MB, pa možda i manje, jer ovo verovatno nikada neću uspeti da popunim.
Sada kada ste zavrsili sa raspodelom memorije, program će Vam automatski pokazati obe particije kao na dole priloženoj fotografiji.
Obe particije stavite da su primarne i FAT32 to sve radite tako sto kliknete desnim misem na particiju- Modify/Change - partition typu ID, i tu stavite FAT32.Onda kliknete APPLY u levom cosku programa i otkacite telefon.
Kada smo završili sa podelom memorijske kartice, skinete program link2SD, koji možete naći na sledećem linku:
Instalirajte i pokrenite aplikaciju. Aplikacija ce vas odmah pitati koja vam je druga particija i od ponudjenog odaberete FAT32. Sada ugasite i upalite telefon, opet pokrenite aplikaciju i u podešavanjima možete da podesite da vam aplikacija automatski sve sto instalirate veze na SD karticu.

To je to, mislim da se za ostalo možete sami snaći, medjut ukoliko negde zakočite ili imate neka dodatna pitanja uvek me mozete kontaktirati putem mail-a.

P.S telefon mora biti rutovan, kako bi aplikacija link2Sd uopste funkcionisala.

Нема коментара:

Постави коментар